LED Spots

Op zoek naar de juiste LED spot voor de woonkamer, badkamer of toch buiten? Bij BES LED hebben we een ruime assortiment aan LED spots. LED spots, ook wel bekend als LED downlights, zijn prachtige in- of opbouw LED verlichting die een ruimte een luxe en moderne uitstraling kan geven. Bekijk in onze webshop de verschillende LED spots en kijk naar de kleurwarmte, vormen, materialen en andere eigenschappen in ons brede assortiment aan LED spots.

100.000+ tevreden klanten
A-kwaliteit & Beste prijs
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending vanaf €100
100.000+ tevreden klanten
A-kwaliteit & Beste prijs

Zakelijk Advies nodig?


LED spot

Zoek je een LED spot? In onze webshop hebben we een groot assortiment aan LED verlichting producten, zo ook de LED spot. Spots kunnen in verschillende soorten armaturen gebruikt worden in diverse ruimtes. Ze kunnen gebruikt worden om in een bepaalde ruimte meer sfeer te geven of als algemene verlichting voor de complete ruimte. Vaak worden plafonds verlaagd om de spots er gemakkelijk in te bouwen.

Bij het kiezen van een spot kan je kijken naar de kleur van het armatuur (dat is ook de kleur die je ziet nadat de spot gemonteerd is in of op het oppervlakte), de vorm van het armatuur (rond of vierkant zijn het meest gebruikelijk) of de kleurwarmte van de spot (warm, neutraal of koud).

Uiteraard zijn er nog veel meer andere factoren waar je rekening mee kan houden bij het kiezen van de juiste LED spot. LED spots worden vaak aangeschaft ter vervanging van halogeen verlichting, dankzij het energiezuinige karakater van LED lampen kan je besparing oplopen tot wel 85%.

LED spot dimbaar

Wil je een dimbaar LED spot? Let dan goed op welke schakelaar je thuis hebt, want de dimfunctie van een LED spot werkt alleen met een LED dimmer. Zowel de LED spot als LED dimmer kan je aanschaffen bij BES LED in de webshop.

De voordelen van een dimbare LED spot zijn significant in vergelijking met spot die niet dimbaar is. Met een dimbaar led spot kan je de felheid van het licht binnen een handomdraai instellen. Dit is fijn, want zo kan je een ruimte direct meer sfeer geven of juist meer belichten wanneer het nodig is. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat de spots altijd afgestemd zijn naar de situatie en omgeving. Een andere mooie bijkomstigheid van dimbare LED spots is dat ze nog energiezuiniger zijn dan reguliere LED spots. Het is immers bekend dat LED enorm energiezuinig is en veel besparing kan opleveren, echter behaal je de meeste besparing met dimbare LED spots. Hoe meer je het licht dimt, des te minder de lampen verbranden en op die manier verbruiken de LED lampen in de spots ook minder.

LED spot kleur

De LED spot kleur bestaat uit drie verschillende hoofdkleuren: warm wit, neutraal en koud wit. Het warm witte licht geeft een warm gevoel en heeft een gele gloed. De warm witte spots zijn verreweg de populairste LED spot kleur in huizen en hotels. De neutrale spot is een kleur LED spot dat passend is in zowel warme als koudere ruimtes qua inrichting en wordt ook vaak gebruikt als vervanging van warm wit licht of als vervaging voor koud licht. Met LED spots met een neutrale kleurtemperatuur zit je altijd goed.LED spots met een koude kleur zijn prima te gebruiken voor industriële of zakelijke ruimtes, maar worden ook steeds populairder bij particulieren thuis.

Vooralsnog blijven warme LED spots de meest verkochte LED spot kleur met een kelvin range van 2700-3000K aan LED verlichting. Voor neutraal gekleurde spots is de kelving schaal tussen 4000K-4500K en voor koude LED spots is het tussen 6000-6500K. Mocht je een LED lamp mooi vinden en denk je dat de LED spot kleur niet passend is omdat het niet de exacte kelvins heeft die je zocht, dan kunnen we je geruststellen. Met het blote oog zie je namelijk bijna het verschil niet tussen een LED spot met bijvoorbeeld een kelvinschaal 2700K ten opzichte van een spot met een kelvinschaal van 3000K. Zolang de spot maar in de kleurtemperatuur categorie valt waar je naar op zoek bent, ben je vrij veilig wanneer je een LED spot kiest.

LED spot energiezuinig

Is een LED spot energiezuinig? Ja zeker. LED spots kunnen tot 85% besparing opleveren ten opzichte van reguliere halogeenverlichting. De maximale energiezuinigheid bij een LED spot behaal je door een spot te gebruiken in combinatie met een LED dimmer. Wat ook helpt om een LED spot energiezuinig te krijgen is een spot te nemen met een lage wattage.

Hoe lager de wattage is van een LED spot, des te minder het zal verbruiken. Let alleen wel op, als een LED spot een lagere wattage heeft geeft het minder licht. Hoeveel licht een LED spot kan geven kan je altijd controleren door te kijken naar het aantal lumen. Hoe meer lumen een LED spot heeft, des te meer licht het zal kunnen geven en des te “meer” de spot zal verbranden. Ook al kies je voor een LED spot met een hoge wattage en zonder dimmer, vooralsnog zal je profiteren van immense energiebesparing ten opzichte van reguliere verlichting. Het scheelt simpelweg enorm tussen LED en regulier licht, dus mocht je een LED spot zien dat je echt bevalt, dan zou ons advies zijn om het niet te laten liggen puur vanuit energiezuinigheid omdat het wellicht niet dimbaar is of een hogere wattage heeft.

De reden waarom LED spots tegenwoordig zo hot zijn komt een groot deel doordat ze zo energiezuinig zijn. Als je zelf verlichting thuis hebt en geen gebruik maakt van LED verlichting, dan is het zeker de tijd en investering waard om je erin te verdiepen. Het is gemakkelijk positief toe te lichten wat de voordelen zijn van LED vanuit ons perspectief als LED verlichting speciaalzaak, maar ook de cijfers en trends laten een grote groei zien in de vraag en afname van LED verlichting. LED spots zijn simpelweg opmerkelijk energiezuinig, vandaar de stijgende populariteit. Bekijk wat voor soort LED verlichting toepasselijk is voor jouw ruimte en profiteer vandaag nog van hoge besparing op je energierekening.

LED spot kopen!

Je LED spot kopen doe je bij BES LED! Bij ons in de webshop ben je gegarandeerd van excellente service, goede kwaliteit en maximale garantie. Op al onze LED spots krijg je minimaal 2 jaar garantie en koop je met de laagste prijs garantie. Na het ontvangen van je spot heb je 100 dagen retourrecht. Mocht het product toch niet bevallen, dan kan je het gemakkelijk terugsturen en je aankoopbedrag terugontvangen.

De kwaliteit van onze producten staat bij ons hoog in het vaandel, zo gaan alle LED spots in de fabriek door een strenge kwaliteitscontrole. Voldoet het product niet aan onze hoge kwaliteitsnormen en de verwachte levensduur? Dan wijzen we de productie af en starten we opnieuw. Al onze LED spots voldoende aan de internationale keurmerken voor kwaliteitsstandaard.

Reden genoeg om je LED spot te kopen bij BES LED. Kijk rond bij ons in de webshop. Twijfel je over een product of heb je meer informatie nodig? Schroom niet contact met onze klantenservice op te nemen, onze deskundige LED experts helpen je graag verder.