Retourneren

Het is mogelijk om de product(en) van je bestelling te retourneren.
Bij BES LED kan je binnen 100 kalenderdagen na levering de overeenkomst herroepen. Indien je retourzending voldoet aan onderstaande voorwaarden zoals hieronder omschreven, ontvang je na het retourneren je aankoopbedrag terug min eventuele retourkosten. De retourkosten van het retourneren kan je op deze pagina vinden.

Je kan ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat je van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht.

Randvoorwaarden retour sturen artikelen

Bij het retour sturen van de bestelde artikelen gelden de volgende randvoorwaarden, voordat wij je retour kunnen accepteren:

 • Het retour is teruggestuurd binnen de bedenktijd van 100 kalenderdagen na levering;
 • Het artikel dient compleet en onbeschadigd te zijn;
 • Het artikel dient ongebruikt te zijn. Je mag het product wel testen, zoals dat in een winkel zou gebeuren;
 • De producten zijn in de originele verpakking retour verzonden (indien redelijkerwijs mogelijk). Graag niet op de originele verpakking schrijven of stickers plakken;
 • Om de geretourneerde artikelen zit een omdoos die alleen het retourlabel bevat en geen andere labels of stickers
Fout verpakt Goed verpakt
Fout
 • Niet verpakt
 • Geen doos om de producten ter bescherming
 • Stickers op de originele verpakking
Goed
 • Verpakt met omdoos
 • Product in originele verpakking zonder schade
 • Indien nodig; bescherming om producten om een defect te voorkomen tijdens verzending.

Je bent aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen. Bij producten die beschadigd zijn of gebruikssporen vertonen behouden wij ons het recht de schade in rekening te brengen.

Retour aanmelden

Je kan via je BES LED account onder “retouren” een retour aanmelden. Indien je geen account heb aangemaakt tijdens het plaatsen van je bestelling, dan kan je via de onderstaande oranje knop je retour aanmelden.

Nadat de aanmelding is verwerkt ontvang je een retourlabel vanuit onze verzendpartij Sendcloud. Met deze retourlabel kan de bestelling retour verzonden worden.

Het heeft onze sterke voorkeur om een product retour te sturen naar BES LED door een retour aan te melden via de pagina waar je nu op bent (www.besled.nl/retourneren) of in je BES LED account.

Klik op het oranje knopje hieronder met de tekst “Retour aanvragen” om je retour aan te melden. Na controle van je aanmelding ontvang je van ons een retourlabel om je bestelling retour te sturen met de randvoorwaarden in acht te nemen.

Je bent zelf verantwoordelijk voor de retourzending. Na het ontvangen van de retourlabel, kan je jouw pakketje verzenden via een PostNL locatie.

Indien je een product zelf terugstuurt zonder een retour aan te melden en/of zonder retourlabel, kunnen de gemaakte kosten bij een postkantoor niet gedeclareerd worden bij ons.

Je kan ons ook anderszins op de hoogte brengen van je wens tot herroeping. Dit kan via ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post of e-mail). Je kan hiervoor gebruik maken van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht.

Er zijn kosten verbonden bij het retourneren van producten.

Er zijn kosten verbonden bij het retour sturen van de artikelen in je bestelling.
BES LED vergoedt alleen de kosten van het artikel + verzendkosten 'heen', de verzendkosten wordt enkel vergoed indien de volledige bestelling is geretourneerd.

De kosten voor het retourneren van producten is verschillend per land. Hieronder ziet u per land de retourkosten voor het terugzenden van de producten.

Nederland: 6.99
Belgïe: 9.99

Mocht je een deel van de bestelling willen retourneren en komt hierdoor je orderwaarde onder de €100,- terecht, dan zijn wij genoodzaakt om buiten de retourkosten, ook nog eens verzendkosten in rekening te brengen, omdat de totale waarde van je bestelling onder de €100,- incl. BTW komt en je daardoor niet meer geniet van gratis verzending.

Afhandeling

U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 100 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 100 dagen is verstreken.

Bij het ruilen van een artikel vragen wij om het bewuste product eerst retour te sturen alvorens het nieuwe product ingepland wordt voor verzending.

Het verwerken van retouren kan maximaal 2 weken duren. Wij zullen het volledige aankoopbedrag inclusief de eventuele betaal- en verzendkosten van de heenzending binnen 7 dagen na ontbinding terugstorten.

BES LED behoudt het recht om te wachten met betalen totdat het product binnen is of jij (de klant) heeft aangetoond het product te hebben verzonden.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via de contactpagina.

Retouradres

Retouren mogen onder bovenstaande voorwaarden worden verzonden worden naar:

BES LED
t.a.v. afdeling klantenservice
Havenkade 4
2984 AA Ridderkerk