LED Bedrijfshalverlichting

Zakelijk LED

Goede LED verlichting voor bedrijfshallen aanbrengen? Het is de beste manier om op de kosten te besparen en tegelijkertijd aan alle wensen en eisen te voldoen. Op het gebied van lichtkwaliteit en overheidseisen, net als voor specifieke activiteiten en op basis van de situatie in de bedrijfshal. Werk je met gevaarlijke en bijzondere stoffen of word het er snel (erg) warm? Het heeft allemaal effect op de verlichting die je in de bedrijfshal kunt toepassen.

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden, zowel voor een reguliere bedrijfshal als wanneer het gaat om een magazijn of een werkplaats. In die gevallen kan er sprake zijn van specifieke omstandigheden, waarover we graag met je meedenken. Bij verlichting voor bedrijfshallen kan je denken aan LED panelen, LED TL buizen en uiteraard LED high bays.

Verschillende soorten verlichting werken op basis van gassen, waaronder traditionele TL buizen, Xenon-verlichting, Neon-verlichting en ook halogeenverlichting. Ze zijn goed geschikt voor diverse toepassingen, maar niet specifiek in de bedrijfshal. Het zorgt voor een flikkering in het licht die we niet bewust waarnemen, maar waar we wel last van kunnen krijgen.

Een beter alternatief is LED bedrijfshalverlichting. Daarmee zorgt je voor daadwerkelijk constante verlichting, zonder dat er sprake is van snelle flitsen. In plaats daarvan brandt de verlichting altijd. Dat is een stuk rustiger voor de ogen, waarmee je er bijvoorbeeld voor zorgt dat het langer mogelijk is om te blijven werken.

En wil je gebruik maken van de bestaande armaturen? Uiteraard kunt je bijvoorbeeld de LED TL buizen gebruiken. Op die manier past de verlichting er zonder problemen in, terwijl je zorgt voor aangenaam constant licht.

Daarnaast is het verstandig om rekening te houden met elektromagnetische straling. Verschillende soorten verlichting stralen dit uit, zonder dat je daar bewust veel van merkt. Toch heeft het invloed, iets waar de één gevoeliger voor is dan ed ander. Onder andere halogeenlampen staan hierom bekend.

Het is sinds januari 2018 daarom niet langer toegestaan om ze te verkopen. Een betere keuze zijn LED lampen, die vrijwel geen elektromagnetische straling afgeven. Net als traditionele gloeilampen, al bieden die natuurlijk weinig voordelen op het gebied van duurzaamheid.


Binnen 2 minuten aangevraagd.
Binnen 24 uur een gratis offerte in je inbox!


Waarop letten bij verlichting voor bedrijfshallen?

Benieuwd waarop te letten als je kiest voor LED verlichting voor bedrijfshallen? Naast de kleurtemperatuur, kleurechtheid en bijvoorbeeld eventuele verblinding (UGR-waarde) adviseren we je graag over het volgende:

  • Wat zijn de activiteiten?

Hoe ga je te werk in de bedrijfshal die je met LED wilt verlichten? Volgens de Europese NEN-EN 12464-1-norm is het belangrijk om binnen voor minimaal 500 lux te zorgen. Tenminste, als het gaat om een kantoorpand. Afhankelijk van de werkzaamheden die er plaats gaan vinden kun je daarvan afwijken. Omhoog of omlaag, zodat zelfs de kleinste details goed zichtbaar zijn of je aan minder wattage voldoende hebt.

In een bedrijfshal kunnen verschillende activiteiten plaatsvinden. Je kunt denken aan een fijnmazige productie waarbij de kleinste details belangrijk zijn, inclusief een visuele inspectie. En gaat het in plaats daarvan om het opslaan van goederen of kan het een combinatie van beiden worden? Aan de hand daarvan adviseren we je graag over de LED verlichting voor de bedrijfshal die je wilt verlichten.

Zakelijk LED

  • Welke lichtkwaliteit heb je nodig?

Heb je zelf al nagedacht over de lichtkwaliteit waar je naar op zoek bent? Indien je een nieuw pand bouwt is het verstandig om meteen na te denken over de verlichting die je daar de komende jaren in wilt gebruiken.

Een betere kwaliteit van het licht maakt de kans op een hogere productiviteit een stuk groter. Andersom kan een matige kwaliteit ertoe leiden dat je de productie nooit naar de niveaus kunt tillen die je daar eigenlijk van had verwacht. Andersom is het niet in iedere situatie nodig om de kwaliteit van de verlichting tot in de puntjes te optimaliseren, opnieuw afhankelijk van wat je er van plan bent.

Zakelijk LED

  • Is er sprake van een speciale omgeving?

Gaat het om LED verlichting voor een reguliere bedrijfshal, voor een werkplaats of een magazijn? Afhankelijk van de situatie en atmosfeer kunnen we met je meedenken over speciale oplossingen.

Dat is in een reguliere hal niet nodig, maar is wel belangrijk als je werkt met ammoniak of speciale zuren. En gaat het om een hal waarin waarin het regelmatig 70 graden Celsius of meer wordt? Bij het gebruik van (hoog)ovens en bijvoorbeeld het veelvuldig lassen komen er dampen, temperaturen en stoffen aan bod die vragen om een oplossing die daarvoor geschikt is. Niet alle LED-armaturen zijn dan zomaar een goede keuze. Wij denken graag met je mee over wat er nodig is en waar je de keuze uit hebt, afhankelijk van wat je van plan bent.

Zakelijk LED

  • Eisen vanuit de overheid

Ook de overheid stelt een aantal eisen op het moment dat je werkt aan de LED verlichting voor een bedrijfshal. Je moet bijvoorbeeld voldoen aan de eisen uit het Bouwbesluit, waarin onder andere normen staan op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast heb je waarschijnlijk een milieuvergunning nodig, dus houd ook rekening met de voorwaarden daarvoor.

We adviseren je bijvoorbeeld graag over de Energy Efficiency Directive vanuit de EU, die een aantal voorwaarden stelt aan het efficiënt gebruik van de nieuwe verlichting.

Zakelijk LED

  • Wat zijn de kosten?

Tenslotte is het natuurlijk belangrijk om na te denken over de kosten. Met goedkope verlichting kies je voor een beperkte investering (CAPEX), al zullen de operationele kosten (OPEX) hoger oplopen. Wij helpen je de Total Cost of Ownership te berekenen of helpen je graag bij een Life Cycle Cost-berekening.

Op die manier ontdek je zowel op de korte als de lange termijn wat de investering in LED verlichting voor jouw bedrijfshal aan impact heeft op de financiën. En heb je een specifiek budget voor ogen? We doen er alles aan om daar binnen te blijven, met de LED verlichting waar je gebruik van maakt.

Zakelijk LED


Binnen 2 minuten aangevraagd.
Binnen 24 uur een gratis offerte in je inbox!


Ons best verkochte bedrijfshalverlichting

Direct een blik werpen op een selectie van ons best verkochte verlichting voor bedrijfshallen? Zie hieronder de bestverkochte bedrijfshalverlichting en kijk welke producten het best passen bij jouw wensen en behoeften.

LED High Bays

Bekijk alle LED High Bays.

LED TL Buizen

Bekijk alle LED TL Buizen.

LED Panelen

Bekijk alle LED Panelen.

Waarom BES LED?

Benieuwd naar onze ervaring en het aanbod aan LED verlichting voor jouw bedrijfshal? We zijn jouw specialist voor allerlei soorten bedrijfshallen, net als voor magazijnen en werkplaatsen. Met de producten van bijvoorbeeld OSRAM en Ledvance, waar we je uitgebreid over kunnen adviseren. We denken met je mee over de plannen die je hebt en welke verlichting daar het best voor geschikt is.

Online verlichting voor bedrijfshallen kopen

Wil je online verlichting voor bedrijfshallen kopen en heb je daar geen advies bij nodig? Ons assortiment hebben we netjes voor je op voorraad, zodat je online eenvoudig jouw bestelling kunt plaatsen. De makkelijkste manier om de juiste verlichting vlot in huis te halen. En wil je een complete bedrijfshal verlichten of heb je daar weinig ervaring mee? Dan staan we graag voor je klaar, voor een uitgebreid advies op basis van de producten die er beschikbaar zijn.

Advies gezocht voor professionele werkplaatsverlichting? Ons team van specialisten staat graag voor je klaar. Bel ons op telefoonnummer 085 301 08 74, stuur ons een WhatsApp-bericht naar hetzelfde nummer, mail naar info@besled.nl of gebruik ons online contactformulier. We horen graag van u!


Binnen 2 minuten aangevraagd.
Binnen 24 uur een gratis offerte in je inbox!