LED Hoge en lage bedrijfshalverlichting

Zakelijk LED

Speciaal op zoek naar hoge of juist lage bedrijfshalverlichting? De beide omgevingen vragen om een ander type verlichting. Dat is goed mogelijk met LED, waarmee je kiest voor een zowel duurzame als zuinige toepassing. LED verlichting met een laag verbruik, goed geschikt voor de hoge lichtopbrengst waar je in een lage of een hoge bedrijfshal naar op zoek bent.

Veel gebruikte LED verlichting in hoge bedrijfshallen: LED high bays, LED panelen en LED TL buizen.

Veel gebruikte LED verlichting in lage bedrijfshallen: LED panelen, LED TL buizen en LED downlights.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een specifiek lage of juist een hoge bedrijfshal? Met de juiste verlichting zorg je ervoor dat medewerkers precies kunnen zien waar ze mee bezig zijn. We denken met je mee over de belangrijke eigenschappen van het licht. En gaat het om een hoge hal, waarvoor je zoekt naar unieke oplossingen speciaal voor bedrijven? Wij leggen je uit over de technologieën die er ook daar voor zorgen dat je kunt rekenen op de beste kwaliteit.


Binnen 2 minuten aangevraagd.
Binnen 24 uur een gratis offerte in je inbox!


Waarop letten bij hoge en lage bedrijfshalverlichting?

Benieuwd naar de beste lage bedrijfshalverlichting? Het is belangrijk om rekening te houden met de NEN-normen op dit gebied, bijvoorbeeld voor het lichtniveau, de gelijkmatigheid en de CRI-waarde. Verder kunnen we je adviseren over de ideale kleurtemperatuur en eventuele schaduwwerking.

Tip: benieuwd of je een hoge of een lage bedrijfshal hebt? Een lage bedrijfshal is maximaal zo’n 10 meter hoog. Hogere hallen omschrijven we als een ‘hoge bedrijfshal’, waar je een ander type LED verlichting voor gebruikt.

  • 1. Lichtniveau in lux

Belangrijk in de lage bedrijfshal is het lichtniveau in lux, zoals voorgeschreven in de NEN-EN 12464-norm. In een kantooromgeving is het belangrijk om voor minimaal 500 lux te zorgen, iets waarover we graag met je meedenken. Zowel voor de lage als de hoge bedrijfshal, door rekening te houden met de hoogte waarop je de verlichting hangt en het resultaat op zowel de werkvloer als andere tafels of machines waar je gebruik van maakt.

Zakelijk LED

  • 2. CRI-waarde

Met de kleurechtheid (CRI-waarde) krijg je een goed beeld van de lichtkleur. Onze verlichting van OSRAM en Ledvance staat bekend om de uitstekende kwaliteit op dit gebied. Dit betekent dat je kunt rekenen op kleurechte LED-verlichting, die de werkomgeving op een uitstekende manier zal belichten.

Zakelijk LED

  • 3. UGR-waarde

Met name bij verlichting in een lage bedrijfshal kun je makkelijk te maken krijgen met verblinding. Dit meten we in een UGR-waarde, die niet te hoog mag oplopen. Normaal gesproken is een waarde tot 15% toegestaan. Je voorkomt daarmee dat medewerkers last hebben van te felle verlichting, zonder dat er aan de andere kant donkere plekken in de ruimte ontstaan.

Zakelijk LED

  • 4. Kleurtemperatuur

Met de kleurtemperatuur creëer je een bepaalde sfeer en bovendien de basis voor goede productiviteit. Gebruikelijk is een kleur tussen 4000K en 6000K. Het staat voor natuurlijk of helder en koel wit licht. De beiden zijn goed geschikt om bij te werken, waarmee we ervoor zorgen dat de verlichting bijdraagt aan de mogelijkheid om de productie op een hoog niveau te houden.

Zakelijk LED

  • 5. Gelijkmatigheid van de verlichting

Tenslotte is het in het bijzonder in de lage bedrijfshal belangrijk om na te denken over de gelijkmatigheid van de verlichting. De relatieve waarde tussen de minimale en gemiddelde verlichting zegt iets over die waarde, die standaard 0,4 of hoger dient te zijn. Op die manier voorkomen we grote verschillen tussen de lichte en donkere plaatsen in de ruimte.

Zakelijk LED


Binnen 2 minuten aangevraagd.
Binnen 24 uur een gratis offerte in je inbox!


Aan de andere kant benieuwd wat er belangrijk is als je kiest voor hoge bedrijfshalverlichting? Je moet onder andere rekening houden met het ‘richten’ van de verlichting, om het licht niet in de atmosfeer kwijt te raken. Dit vraagt bijvoorbeeld om het gebruik van speciale lenstechnologie.

Je hebt de keuze uit een breed assortiment LED verlichting speciaal voor de hoge bedrijfshal. Daarmee zorgen we er bijvoorbeeld dat we je adviseren over de uitstralingshoek. Die is er zowel symmetrisch als asymmetrisch. En we denken mee over het wattage dat je nodig hebt, bijvoorbeeld op basis van de smal stralende lenzen die tot aan de grond komen. Dit speelt vooral bij bedrijfshallen vanaf 20 meter hoogte, omdat de reguliere LED verlichting voor lage bedrijfshallen dan niet ver genoeg komt.

Tip: gaat het om scheepsbouw, waarbij de hoge bedrijfshal nog een stuk hoger is? Met speciale oplossingen zorgen we voor combinaties van lenzen. Dat creëert mogelijkheden tot nog grotere hoogten, om de gewenste verlichting op een professionele manier aan te breng en.

Ons best verkochte hoge en lage bedrijfshalverlichting

Bekijk direct ons best verkochte hoge en lage bedrijfsverlichting? Zie hieronder de bestverkochte led lampen en verlichting voor hoge en lage bedrijfshallen.

LED High Bays

Bekijk alle LED High Bays.

LED Panelen

Bekijk alle LED Panelen.

LED TL Buizen

Bekijk alle LED TL Buizen.

LED Downlights

Bekijk alle LED Downlights.

Binnen 2 minuten aangevraagd.
Binnen 24 uur een gratis offerte in je inbox!