LED Magazijnverlichting

Zakelijk LED

Professionele LED magazijnverlichting kopen? We adviseren je graag over de mogelijkheden, de belangrijke normen en de voorwaarden om rekening mee te houden. Voor duurzame en efficiënte verlichting, waarmee je de investering in LED eenvoudig terugverdient.

Het is belangrijk om netjes aan de normen te voldoen, met LED of met andere lichtbronnen. En wil je de verlichting die je al heeft zitten vervangen door een duurzaam alternatief? We analyseren de situatie en helpen je zoveel mogelijk gebruik te maken van de bestaande armaturen. Op die manier kunt je het magazijn op een meer duurzame en efficiënte manier verlichten. Volgens de normen die er gelden en natuurlijk om ervoor te zorgen dat de productiviteit verder toe kan nemen.


Binnen 2 minuten aangevraagd.
Binnen 24 uur een gratis offerte in je inbox!


Waarop letten bij magazijnverlichting?

Benieuwd waarop te letten als je kiest voor nieuwe LED magazijnverlichting? Denk bijvoorbeeld aan de lichtopbrengst, net als de lichtkleur en de kleurechtheid. En hoe voorkomt je schaduwen? Het zijn allemaal zaken waarover we graag met je meedenken.

We zetten een aantal voorwaarden voor goede LED verlichting in de werkplaats voor je op een rij:

  • 1. Voldoende licht in de werkplaats

Het is natuurlijk belangrijk om voor voldoende licht in de werkplaats te zorgen. Gaat het om orderpickers of andere medewerkers die hun werk moeten kunnen doen? Zorg in ieder geval voor 100 tot 150 lux aan verlichting, op basis van de NEN-EN 12464-1-norm. En wil je een stap verder gaan? Vooral als medewerkers etiketten moeten aflezen is het belangrijk om voor meer verlichting te zorgen.

Zakelijk LED

  • 2. Lichtkleur in CRI-waarde

Zelfs als er voldoende licht is kan het soms lastig zijn om de details goed te kunnen zien. En om te werken met kleine schroefjes, boutjes of andere materialen. Een andere eigenschap van goede magazijnverlichting is de lichtkleur. Uit te drukken in de CRI-waarde, waarover we je graag adviseren. Bijvoorbeeld om een waarde van 80 of meer te garanderen, met de LED verlichting voor de werkplaats van OSRAM, Ledvance en andere merken.

Zakelijk LED

  • 3. Kleurtemperatuur van de LED-verlichting

In relatie tot de lichtkleur staat de kleurtemperatuur. Die kennen we ook van thuis, in warm wit (3000K), in natuurlijk wit (4000K) en in helder of koel wit (6000K). Die laatste twee zijn voor een werkomgeving doorgaans het best geschikt. We denken erover met je mee, zodat je een goede keuze maakt voor hoogwaardige LED magazijnverlichting.

Zakelijk LED

  • 4. Voorkom verblinding

Het is belangrijk om voor voldoende verlichting te zorgen, zonder dat dit de medewerkers en andere aanwezigen kan verblinden. Wij letten op de UGR-waarde van de verlichting. Dat voorkomt verblinding, om er op een prettige manier mee te kunnen werken. Het voorkomt onveilige situaties, door verlichting die verkeerd staat afgesteld of niet op de beste plek staat of hangt.

Zakelijk LED

  • 5. Gelijkmatigheid van het licht

Het is in de werkplaats en op andere professionele locaties belangrijk om de verlichting zo gelijkmatig mogelijk aan te brengen. Te berekenen door de minimale lichtopbrengst te delen door de gemiddelde lichtopbrengst (Emin/Egem). Een waarde van 0,5 of hoger is goed geschikt om goed bij te kunnen werken, al is een waarde van 0,4 voldoende om aan de normen te voldoen.

Zakelijk LED

  • 6. Voorkom schaduwen in de werkplaats

Tenslotte is het belangrijk om schaduwen in de werkplaats te voorkomen. Verlichting aan het plafond lijkt soms een logische keuze, maar hoeft dat niet te zijn. We brengen de huidige voor- en nadelen van het lichtplan in rekening of denken daarover vanaf het begin met je mee. Op de manier voorkomen we schaduwen, zodat de magazijnverlichting goed geschikt is om bij te werken.

Zakelijk LED

Verschillende soorten verlichting voor het magazijn

Uiteraard onderscheiden we verschillende soorten magazijnen en voorraadplaatsen, iets waar we de verlichting op kunnen afstemmen. Onze specialisten denken met je mee over wat er nodig is, waar je rekening mee dient te houden en welke voordelen er mogelijk zijn.

Benieuwd naar de verschillende soorten magazijnen of voorraadplaatsen en de geschikte verlichting? We zaten er een paar voor je op een rij:

  • Bulkmagazijnen

De verlichting voor een bulkmagazijn kopen? Het is belangrijk dat de verlichting beschikbaar is, op het moment dat er iemand aanwezig is. Een lagere lichtopbrengst is vaak voldoende, omdat het relatief eenvoudig is om de goederen in bulk te pakken of juist weg te zetten.

Zakelijk LED

  • Pickmagazijnen

Orderpicking vraagt om voldoende licht, bijvoorbeeld om de productlabels en etiketten te kunnen lezen. Bovendien zijn er vaak heel de dag medewerkers aanwezig, dus zorg voor hoogwaardige verlichting met meer lichtopbrengst.

Zakelijk LED

  • Inpakruimtes

Een ruimte verlichten waar medewerkers de producten inpakken? Voorkom vervelende schaduwen, om goed zichtbaar te maken hoe ze het product zo netjes mogelijk kunnen afwerken om dat mooi te presenteren.

Zakelijk LED

  • Koelcellen

Gebruik maken van magazijnverlichting in de koelcel? Kies LED-verlichting die goed geschikt is voor lage temperaturen. Beschikbaar tot -40 graden Celsius, om je nergens zorgen over te hoeven maken.

Zakelijk LED

Ons best verkochte LED magazijnverlichting

Direct een blik werpen op een selectie van ons best verkochte LED magazijnverlichting? Zie hieronder de bestverkochte magazijnverlichting en kijk welke producten het best passen bij jouw wensen en behoeften.

LED High Bays

Bekijk alle LED High Bays.

LED TL Buizen

Bekijk alle LED TL Buizen.

LED Panelen

Bekijk alle LED Panelen.

LED Balken

Bekijk alle LED Balken.

Binnen 2 minuten aangevraagd.
Binnen 24 uur een gratis offerte in je inbox!


Uitgebreid assortiment: precies wat je nodig hebt

Benieuwd naar het assortiment dat er beschikbaar is? Ontdek bijvoorbeeld LED High Bays en LED TL buizen, speciaal voor de werkplaats. Het is hoogwaardige LED magazijnverlichting, net als met de LED balken, die we kunnen adviseren. Eventueel te combineren met de bewegingssensoren, om de verlichting alleen te laten branden als er iemand aanwezig is.

Online magazijnverlichting kopen

Online jouw magazijnverlichting kopen of op zoek naar deskundig advies door onze specialisten? We denken graag met je mee over de mogelijkheden en belangrijke normen. Zodat je daar netjes aan kunt voldoen en de verlichting van de juiste kwaliteit is.

Advies gezocht voor professionele magazijnverlichting? Ons team van specialisten staat graag voor je klaar. Bel ons op telefoonnummer 085 301 08 74, stuur ons een WhatsApp-bericht naar hetzelfde nummer, mail naar info@besled.nl of gebruik ons online contactformulier. We horen graag van je!