LED Stalverlichting

Zakelijk LED

Nieuwe LED stalverlichting kopen of de huidige verlichting vervangen door een duurzaam alternatief? Je heeft de keuze uit een breed assortiment, waarover we je graag adviseren. Zodat je kiest voor voldoende lichtopbrengst, zodat je een zuinige keuze maakt en je optimaal profiteert van de voordelen die er beschikbaar zijn. De meest populaire LED stalverlichting zijn LED high bays, LED TL buizen in combinatie met bewegingssensoren.

Benieuwd hoeveel lux geschikt is voor de paardenstal of een andere stal? Ontdek de beste keuze om visueel contact te maken met het paard en de vruchtbaarheid te stimuleren. Door de verlichting lang genoeg te laten branden en die daarna een periode uit te schakelen. Handige adviezen, waarmee we je graag helpen de juiste LED verlichting voor de stal te bestellen.


Binnen 2 minuten aangevraagd.
Binnen 24 uur een gratis offerte in je inbox!


Waarop letten bij stalverlichting?

Benieuwd waarop te letten bij de keuze voor LED stalverlichting? We zetten een paar belangrijke eigenschappen voor je op een rij:

  • Minimale lichtopbrengst
  • Brandperiode per dag
  • Hoogte van de verlichting

Zowel de dieren als eventuele berijders hebben behoefte aan voldoende licht, om de ruimte goed te kunnen gebruiken. Uit onderzoek door de KNRS blijkt dat de verlichting in de paardenstal bijvoorbeeld minimaal 80 lux dient uit te stralen. Dat is het laagste lichtniveau waar je in de verblijfsruimten gebruik van kunt maken, om een veilige situatie te creëren. Beter is een lichtopbrengst van 150 lux, zodat zowel de dieren als de berijders en verzorgers alles goed kunnen zien.

Let op: in de rijhallen dient er minimaal 200 lux licht beschikbaar te zijn. Op die manier kunt je in de stallen veilig aan de slag met de (paarden)sport.

Benieuwd naar de brandperiode per dag, bijvoorbeeld om de levensduur van de verlichting te berekenen? LED stalverlichting heeft een zeer groot aantal branduren, zodat je zich daar geen zorgen over hoeft te maken. In de stallen is het verstandig om de verlichting 16 uur per dag te laten branden. Zorg vervolgens voor een donkere periode van 8 uur, zodat de dieren voldoende tot rust kunnen komen. Met dit schema zorgt je voor voldoende lichte en donkere periode, om in de stal een fijn binnenklimaat te creëren.

Tenslotte is het belangrijk om de verlichting in de stal zo hoog mogelijk op te hangen. Op die manier hebben de dieren en eventuele berijders daar zo min mogelijk last van. Bovendien garandeert het een goede spreiding van het licht. De stalverlichting in LED is dan overal beschikbaar, terwijl er weinig tot geen sprake is van hinderlijke schaduwen.

Voordelen van goede verlichting voor stallen?

Benieuwd naar de voordelen van goede LED stalverlichting? Zowel de dieren als eventuele berijders en verzorgers kunnen daar uitgebreid van profiteren. je kunt bijvoorbeeld rekenen op 90% lager energieverbruik, net als een veel langere levensduur. Bovendien kunt je zelf de kleurtemperatuur van de verlichting kiezen. Beschikbaar in 3000K voor warm wit, 4000K voor natuurlijk wit licht en in 6000K voor helder of koel wit licht.

Ook voor de dieren heeft LED stalverlichting een aantal belangrijke voordelen. Met het juiste lichtregime zorgt je voor:

  • Actievere en gezondere dieren

Net als wij hebben de dieren voldoende (dag)licht nodig. Met onze LED stalverlichting kiest je eenvoudig voor licht in een kleur die lijkt op die van daglicht. Goed geschikt voor een duidelijk schema van licht en donker. Het houdt de dieren gezond en zorgt ervoor dat ze gemiddeld genomen actiever zullen zijn.

Zakelijk LED

  • Beter visueel contact

Dankzij goede verlichting in de stal heeft je beter visueel contact met de dieren. Belangrijk om ze te kunnen leiden of om ze de aandacht te kunnen geven. je voorkomt stress en angst, als de dieren dankzij de LED stalverlichting goed zien wie er bij ze aanwezig is en wat er gebeurt voor hun verzorging.

Zakelijk LED

  • Betere vruchtbaarheid

Met de betere gezondheid en activiteit hangt ook een betere vruchtbaarheid samen. Een belangrijk aspect voor de dieren, als je er in de stallen voor wilt zorgen dat zij zich voort blijven planten. De LED verlichting voor in de stal kan daar een grote invloed op hebben.

Zakelijk LED

  • Zo min mogelijk schaduwplekken

Door de LED stalverlichting zo hoog mogelijk op te hangen heeft je weinig last van schaduwplekken. In plaats daarvan is er overal voldoende verlichting beschikbaar, zodat je daar goed bij kunt rijden en de dieren prima bij kunt verzorgen.

Zakelijk LED

Uitgebreid assortiment: precies wat je nodig hebt

Benieuwd naar de verschillende producten die er beschikbaar zijn voor in de stal? Gebruik onze LED verlichting zoals de high bays, waar een grote hoeveelheid licht van uitstraalt. Op die manier zijn ook de LED balken een goede keuze, die geschikt zijn voor aan de wand en aan het plafond.

Andere producten op het gebied van LED voor de stal zijn bijvoorbeeld de TL buizen. Te gebruiken in de armaturen die je al heeft zitten. Ideaal om de huidige verlichting in de stal te vervangen of om volledig opnieuw te beginnen met zuinige lampen. En gebruikt je daarbij ook de bewegingssensoren? De verlichting in bijvoorbeeld de rijstallen schakelt alleen in als dat nodig is, waarmee je het energieverbruik nog verder omlaag kunt brengen.


Binnen 2 minuten aangevraagd.
Binnen 24 uur een gratis offerte in je inbox!


Ons best verkochte LED stalverlichting

Direct een blik werpen op een selectie van ons best verkochte LED stalverlichting? Zie hieronder de bestverkochte LED stalverlichting en kijk welke producten het best passen bij jouw wensen en behoeften.

LED High Bay

Bekijk alle LED High Bay.

LED TL Buizen

Bekijk alle LED TL Buizen.

LED Panelen

Bekijk alle LED panelen.

Waarom BES LED?

Benieuwd waarom wij de beste keuze zijn voor jouw LED stalverlichting? We zijn jouw specialist in merken zoals OSRAM en Ledvance, standaard direct geleverd vanuit de fabrikant. Op die manier garanderen we de laagste prijs, zodat je daarvoor nooit meer te veel betaalt. Bovendien heeft je 30 dagen bedenktijd en kunnen we je uitstekend adviseren over wat er beschikbaar is.

Bestelt je de stalverlichting in LED meteen online? Wij gaan er voor je mee aan de slag, voor een vlotte bezorging op jouw adres. Zodat je de verlichting op kunt (laten) hangen, om daar zo snel mogelijk gebruik van te maken. Inclusief onze uitgebreide garantie, die kan oplopen tot 10 jaar. De beste manier om de verlichting te vervangen, door een duurzaam alternatief met lage energiekosten en een zeer lange levensduur.

Online stalverlichting kopen

Online jouw stalverlichting kopen? Wij zorgen er met LED voor dat je kunt rekenen op de hoogste kwaliteit. Beschikbaar voor in de diverse stallen, bijvoorbeeld om voor zo min mogelijk schaduw te zorgen. Bekijk ons uitgebreide assortiment of laat je daarover adviseren, dan helpen we je er graag bij.

Advies gezocht voor professionele stalverlichting? Ons team van specialisten staan graag voor je klaar. Bel ons op telefoonnummer +31 85 301 08 74, stuur ons een WhatsApp-bericht naar hetzelfde nummer, mail naar info@besled.nl. We horen graag van je!


Binnen 2 minuten aangevraagd.
Binnen 24 uur een gratis offerte in je inbox!