LED Werkplaatsverlichting

Zakelijk LED

Goede werkplaatsverlichting gezocht? Werkplaatsverlichting staat ook wel bekend als magazijnverlichting. Goede verlichting is een belangrijke voorwaarde om de werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Dankzij de juiste verlichting, voldoende lampen en bijvoorbeeld een geschikte lichtkleur. Altijd belangrijk, vooral als je kiest voor LED lampen. In natuurlijk wit of bijvoorbeeld helder en koel wit. We adviseren je graag, vanuit de uitgebreide ervaring en expertise speciaal voor werkplaatsen.

LED werkplaatsverlichting biedt de kans om flink te besparen op de energiekosten, terwijl je kunt rekenen op verlichting die netjes aan de normen voldoet. Milieubesparend en voordelig, met de belangrijke opbrengst die je nodig hebt om goed te kunnen werken. Zonder tijd om de verlichting ‘op te laten starten’, zodat je daar meteen mee aan de slag kunt.

Benieuwd naar de mogelijkheden van goede werkplaatsverlichting? We adviseren je graag over een aantal zaken om rekening mee te houden en vertellen je meer over de voordelen. Net als over ons assortiment, zodat je advies kunt inwinnen of direct een bestelling kunt plaatsen.


Binnen 2 minuten aangevraagd.
Binnen 24 uur een gratis offerte in je inbox!


Waarop letten bij werkplaatsverlichting?

Benieuwd waarop de letten als je zoekt naar goede werkplaatsverlichting? Denk in ieder geval aan het lichtniveau, de gelijkmatigheid en het voorkomen van schaduwwerking. Bovendien dient de kwaliteit van het licht goed te zijn, door rekening te houden met de CRI-waarde.

We hebben 6 belangrijke punten op een rij gezet om op te letten als je de werkplaats wilt verlichten:

  • 1. Voldoende licht: aantal lux

Zonder licht kunt je niet werken. En zonder voldoende licht ontstaan er fouten die niet nodig waren geweest. Wij adviseren je graag over het benodigde lichtniveau. Dat kan oplopen tot 500 of zelfs 1.000 lux, afhankelijk van de werkzaamheden die er plaatsvinden in de werkplaats. Gaat het om werkzaamheden met kleine boutjes en schroefjes of andere specifieke details? Ga dan verder dan de Europese norm NEN-EN 12464-1, die minimaal 500 lux aan lichtopbrengst adviseert.

Zakelijk LED

  • 2. Hoge gelijkmatigheid (Emin/Egem)

Het is belangrijk dat er voldoende licht is, en dat dit licht gelijkmatig wordt uitgestraald. In de werkplaats is een gelijkmatigheid van 0,4 het minimum en wordt het vanaf 0,5 makkelijker werken. De gelijkmatigheid berekenen we door de minimaal gemeten waarde te delen door de gemiddelde waarde (Emin/Egem). Een hogere gelijkmatigheid zorgt ervoor dat overal voldoende verlichting beschikbaar is.

Zakelijk LED

  • 3. CRI-waarde: een echte lichtkleur

Om fouten te voorkomen is het belangrijk dat er voldoende licht beschikbaar is. En minstens zo belangrijk, dat dit licht een echte kleur heeft. Te meten met de CRI-waarde van de verlichting. Deze waarde dient wat ons betreft minimaal 80 te zijn. We maken daarvoor gebruik van hoogwaardige verlichting van bijvoorbeeld OSRAM en Ledvance, zodat de kleuren kloppen met wat de verlichting uit zou moeten stralen.

Zakelijk LED

  • 4. De juiste kleurtemperatuur

Uiteraard denken we met je mee over de kleurtemperatuur van de werkplaatsverlichting. Die is beschikbaar in warm wit (3000), natuurlijk wit (4000 K) en in helder of koel wit (6000K). We stemmen de kleur af op de manier waarop je in de werkplaats wilt werken, bijvoorbeeld om medewerkers zo lang mogelijk alert te houden. Een keuze tussen 4000 en 5.500 tot 6.000 Kelvin is doorgaans de beste keuze.

Zakelijk LED

  • 5. Voorkom schaduwen in de werkplaats

Verlichting aan het plafond plaatsen? Een vaak voor de hand liggende keuze, behalve als medewerkers voorover gebogen staan te werken. Ze zouden automatisch in hun eigen schaduw staan, waardoor er te weinig licht beschikbaar is om goed bij te kunnen werken. Hierover denken we met je mee, om andere oplossingen aan te kunnen dragen.

Zakelijk LED

  • 6. Voorkom verblinding van medewerkers

Het tegenovergestelde van in de schaduw werken? Het is minstens zo belangrijk om eventuele verblinding te voorkomen. We houden rekening met de UGR-waarde van de verlichting. Op die manier kunnen medewerkers er goed bij werken, zonder dat verblinding een probleem vormt.

Zakelijk LED

Ons best verkochte LED werkplaatsverlichting

Direct een blik werpen op een selectie van ons best verkochte werkplaatsverlichting? Zie hieronder de bestverkochte werkplaatsverlichting en kijk welke producten het best passen bij jouw wensen en behoeften.

LED TL Buizen

Bekijk alle LED TL Buizen.

LED High Bays

Bekijk alle LED High Bays.

LED Balken

Bekijk alle LED Balken.

LED Panelen

Bekijk alle LED Panelen.

Binnen 2 minuten aangevraagd.
Binnen 24 uur een gratis offerte in je inbox!


Uitgebreid assortiment: precies wat je nodig hebt

Benieuwd naar ons assortiment werkplaatsverlichting? Ontdek de LED bouwlampen, net als de LED high bays en bijvoorbeeld de LED TL buizen. Goed geschikt om de huidige verlichting te vervangen, bijvoorbeeld om de energiekosten omlaag te brengen. En om daar op een meer duurzame manier gebruik van te maken, net als met de LED balken.

Tip: overstappen op LED werkplaatsverlichting en bovendien voorkomen dat de verlichting brandt als er niemand aanwezig is? Gebruik onze bewegingssensoren. De beste manier om de verlichting alleen te laten branden op het moment dat dit nodig is.

Online werkplaatsverlichting kopen

Nieuwe werkplaatsverlichting kopen en daarvoor op zoek naar LED? Onze specialisten denken graag met je mee. Over de belangrijke voorwaarden en NEN-normen, net als over de voordelen van LED. We adviseren je over de mogelijkheden en zorgen ervoor dat je de werkplaats op een duurzame manier kunt verlichten. Goed geschikt om productief bij te werken, terwijl je de investering dankzij de lagere verbruikskosten eenvoudig terugverdient.

Advies gezocht voor professionele werkplaatsverlichting? Ons team van specialisten staat graag voor je klaar. Bel ons op telefoonnummer 085 301 08 74, stuur ons een WhatsApp-bericht naar hetzelfde nummer, mail naar info@besled.nl of gebruik ons online contactformulier. We horen graag van u!


Binnen 2 minuten aangevraagd.
Binnen 24 uur een gratis offerte in je inbox!